Complexul Medieval Unglerus - Biertan, jud. Sibiu, 557045, Romania

Restaurantul Medieval Unglerus

Restaurant - preszentare video

Restaurant - galerie foto

Scurtă descriere

Restaurantul Medieval Unglerus va provoaca sa pasiti intr-o calatorie in trecut, reinviind prin arhitectura si decorurile folosite o parte din atmosfera timpurilor medievale.

Acesta este amplasat într-una din cele mai reprezentative clădiri ale satului, exact la intrarea principală a Bisericii Fortificate, având o deschidere largă în piața mare a Biertanului. Fiind lipită de cel de-al treilea zid de apărare al cetății, clădirea este integrată în ansamblul arhitectural al fortăreții. În trecut ea a jucat multe roluri, inclusiv pe cel de închisoare.

Curtea interioară este amenajată pe timpul verii ca și terasă privată oaspeții noștri putând admira de aici bastioanele vechi de 500 de ani.

Renovarea clădirii a avut la bază un vechi tablou descoperit în trezoreria Bisericii Fortificate, spațiu transformat apoi într-un restaurant medieval. Scaunele mari și arhaice cu spătare acoperite de piele țintuită, tablouri imense cu hanuri și scene medievale, sulițe, scuturi și multe alte decorații medievale, toate acestea doresc să creeze un spațiu totodată veritabil și confortabil.
Restaurantul este dotat cu echipament de ultimă generație și poate găzdui în mod normal până la 105 oaspeți iar în cazul unor evenimente speciale numărul poate fi extins până la 140 de persoane.

Complexul Medieval Unglerus
str. 1 Decembrie, nr. 1
Biertan, jud. Sibiu, 557045, Romania
Sunaţi: +40 742 024 065, Contact Cetate: 0269 868 262

Informaţii

Bun venit la Complexul Medieval Unglerus din Biertan

Dacă ideea unei călătorii în timp în perioada medievală va atras vreodată, va invitam sa vizitati pitoreasca localitate Biertan, un sat pierdut intre văile si colinele din podisul Transilvaniei, in care inca mai domneste linistea si charmul unor timpuri de mult trecute. Pensiunile noastre de trei și patru margarete au fost reataurate si renovate in armonie cu arhitectura tipica locala si sunt amplasate in apropiata vecinatate a zidurilor bisericii fortificate din Biertan, devenită monument UNESCO din anul 1993. Restaurantul medieval Unglerus face parte din complexul arhitectural al bisericii fortificate si este situat chiar la intrarea in cetate, fiind lipit de cel de-al treilea zid de aparare. Restaurarea cladirii s-a realizat dupa o pictura istorica, aflata in visteria bisericii fortificate.