Complexul Medieval Unglerus - Biertan, jud. Sibiu, 557045, Romania

In fiecare an, in prima sambata dupa 15 septembrie, la Biertan are loc Intalnirea Anuala a Sasilor.

Dupa 1990, multi dintre acestia au plecat sa locuiasca in Germania, dar se intorc anual sa-si viziteze locurile natale.

Pentru cei care doresc sa se bucure de dans, muzica, expozitii si parada costumelor populare, dar si de vizita in cetatea care dateaza din timpul domniei lui Matei Corvin, sunt invitati sa participe la acest eveniment.

Festivalul sasilor din Biertan aduna un numar impresionant de sasi, atat din Romania cat si din strainatate, precum si multi alti turisti.

Parada portului popular sasesc constituie principalul punct de atractie al manifestarilor, alaturi de dansurile traditionale sasesti.

http://www.videoguide.ro/festivalul-sasilor-biertan.html

Complexul Medieval Unglerus
str. 1 Decembrie, nr. 1
Biertan, jud. Sibiu, 557045, Romania
Sunaţi: +40 742 024 065, Contact Cetate: 0269 868 262

Informaţii

Bun venit la Complexul Medieval Unglerus din Biertan

Dacă ideea unei călătorii în timp în perioada medievală va atras vreodată, va invitam sa vizitati pitoreasca localitate Biertan, un sat pierdut intre văile si colinele din podisul Transilvaniei, in care inca mai domneste linistea si charmul unor timpuri de mult trecute. Pensiunile noastre de trei și patru margarete au fost reataurate si renovate in armonie cu arhitectura tipica locala si sunt amplasate in apropiata vecinatate a zidurilor bisericii fortificate din Biertan, devenită monument UNESCO din anul 1993. Restaurantul medieval Unglerus face parte din complexul arhitectural al bisericii fortificate si este situat chiar la intrarea in cetate, fiind lipit de cel de-al treilea zid de aparare. Restaurarea cladirii s-a realizat dupa o pictura istorica, aflata in visteria bisericii fortificate.